Bewoners drie flats in Meppel tot eind januari zonder CV

MEPPEL - Bewoners van drie flats in Meppel moeten het tot eind deze maand stellen zonder CV-verwarming.
Corporatie Woonconcept heeft tot een groot onderzoek besloten, nadat vrijdag weer een koolmonoxidemelder afging. Hierbij wordt sinds afgelopen weekend samengewerkt met een team van specialisten.
Woonconcept heeft aan de bewoners toegezegd dat ze voor aanstaande vrijdag 14 januari meer duidelijkheid zullen geven over de vervolgacties. Er zijn 44 verwarmingsketels afgesloten. In totaal hebben 21 bewoners gebruik gemaakt van het aanbod om elders te verblijven. Daarnaast is er nog een aantal bewoners die de voorkeur geven om bij familie of vrienden te verblijven.
De koolmonoxidemelders, die aanwezigheid van het reukloze gas verraden, zijn in Meppel zeer in trek. Assistent-bedrijfsleider Klaas Boessenkool van bouwmarkt Gamma geeft aan nauwelijks aan de vraag te kunnen voldoen.
Het Openbaar Ministerie doet onderzoek naar het noodlottig ongeval met koolmonoxide op eerste kerstdag in een appartement aan de Thorbeckelaan in Meppel. De verwachting is dat eind januari de uitkomsten van het onderzoek bekend zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl