Bethesda met borstkankerzorg wel op Topzorg-lijst Menzis

HOOGEVEEN - Menzis vindt dat Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen goed presteert op het gebied van borstkankerzorg. De zorgverzekeraar heeft het ziekenhuis op de nieuwe Topzorg-lijst gezet.
Dit is opmerkelijk omdat een andere zorgverzekeraar, CZ, Bethesda op een lijst plaatste waar deze zorg juist kwalitatief onder de maat zou zijn.
Menzis reikt Topzorg-kenmerken uit aan ziekenhuizen die de beste zorg leveren op verschillende deelgebieden zoals bijvoorbeeld hernia-, liesbreuk, of staar-operaties. Hoogeveen heeft nu alle toplabels van Menzis binnengehaald die haalbaar zijn. Ze zijn dinsdag uitgereikt. Daarin is Bethesda met het ziekenhuis in Gouda de enige in Nederland. Ook het ziekenhuis Coevorden/Hardenberg staat op de Topzorg-lijst voor borstkankerzorg en meniscus. Het WZA in Assen kreeg maandag al predikaten voor de 'uitstekende' behandeling van borstkanker, meniscus, liesbreuk, staar en apneu. Het Scheperziekenhuis in Emmen staat in tegenstelling tot 2009 en 2010, niet meer op de topzorglijst van borstkanker.
(foto: Ria Stegehuis van Menzis overhandigt in Assen zorgpredikaten aan Boudewijn Ponsioen van de raad van Bestuur van het WZA)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl