Aalden protesteert tegen uitzetting asielzoekersgezin Qadiri

AALDEN - Het dorp Aalden heeft donderdagochtend een lawaaimars gehouden als protest tegen de uitzetting van asielzoekersfamilie Qadiri.
In een laatste poging de uitzetting tegen te houden liepen inwoners van het dorp en leerlingen van basisschool De Anwende een protestmars door het dorp. De familie Qadiri is uitgeprocedeerd, maar kan niet terug naar het land van herkomst Afghanistan, omdat de moeder uit Tadzjikistan komt. Het gezien woont sinds 2001 in het AZC in Aalden, de twee kinderen zijn in het dorp opgegroeid en gaan naar school.
Burgemeester Bert Bouwmeester van Coevorden is donderdag in Den Haag om te praten met de ministers over de dreigende uitzetting. Het college Burgemeester en Wethouders van Coevorden vindt het onverantwoord dat de familie Qadiri na een procedure van 10 jaar uitgezet wordt. "Wij nemen het primair op voor de kinderen van dit gezin, die in ons land zijn opgegroeid. Zij hebben geen toekomst meer als ze uitgezet worden en in geen ander land worden toegelaten. Dat is voor ons onverantwoord", aldus het college.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl