FC Emmen wil ook stunten tegen koploper

Voorbeschouwing met FC Emmen spits Eldridge Rojer.mp3
VOETBAL - FC Emmen hervat vrijdagavond de competitie met de uitwedstrijd tegen FC Zwolle. Op papier en ook historisch gezien een hele vervelende tegenstander voor de formatie van trainer René Hake.
Zwolle is de onbetwiste koploper van de eerste divisie met liefst elf punten voorsprong op de nummer 2, Volendam. De ploeg van trainer Art Langeler verloor thuis dit seizoen nog niet één keer én van de laatste twintig onderlinge duels in Overijssel won Emmen er slechts twee. Voor de laatste zege in Zwolle moeten we terug naar 24 oktober 1998, toen Emmen met 1-0 won. Maar gezien de stijgende lijn voor de winterstop en de prima overwinningen op de nummers 2 en 3, Volendam en RKC Waalwijk heeft Emmen flink aan vertrouwen getankt.
Hake kent voor het duel in het Oosterenkstadion nauwelijks personele problemen. Erik van der Ven (langdurig) en Steven de Block zijn de enige twee spelers die de trainer van Emmen moet missen. Ruud ter Heide zit in Zwolle voor het eerst sinds drie maanden weer bij de selectie, maar hij begint op de bank. Datzelfde geldt voor Michel Poldervaart, die na een nog langere afwezigheid weer is aangesloten. Eldridge Rojer zal net als de laatste weken de aanvalsleider van FC Emmen zijn. Hij ontmoet in Zwolle zijn oude ploeggenoten, waarmee hij vorig jaar een prima seizoen kende. Rojer werd topscorer van Zwolle, kon zijn contract ook verlengen, maar zag daar uiteindelijk van af.
FC Zwolle beleefde een emotionele week. Afgelopen maandagmiddag werd bekend dat het net geboren dochtertje van spits Sjoerd Ars was overleden. Ars zal tegen FC Emmen logischerwijs ook niet aan de aftrap staan. De spelers zullen uit respect spelen met rouwbanden.
Het duel tussen Zwolle en Emmen begint om 20.00 uur en is zoals gewoonlijk weer LIVE te volgen op Radio Drenthe. Ook kunt u het duel op de voet volgen via twitter. www.twitter.com/drenthesport

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl