Pril herstel van vertrouwen bij actiegroep De Wolden Natuurlijk!

ZUIDWOLDE - Er is een eerste stap gezet naar herstel van vertrouwen tussen actiegroep De Wolden Natuurlijk! en burgemeester Peter Snijders van De Wolden.
Vanuit de actiegroep is veel wantrouwen naar de werkwijze van de gemeente De Wolden over de komst van een groot hippisch centrum, met grootschalig bungalowpark en hotel bij de Gijsselterweg. Om de lucht te klaren heeft burgemeester Snijders de actiegroep uitgenodigd voor overleg. De actiegroep zou het liefste zien dat het hippisch centrum er helemaal niet komt, zeker niet op die plek omdat dit midden in de ecologische hoofdstructuur ligt. Daarnaast kan de burgemeester, volgens voorzitter Joris van Ballegoijen van de actiegroep, niet zeggen hoe groot het centrum gaat worden en staat er nog niets vast.
De initiatiefnemers hadden tot dusverre geen behoefte aan publiciteit, maar traden donderdag naar buiten. Initiatiefnemer Eric Gaalman wilde liever wachten op een positieve reactie vanuit de gemeente op het eerste concept. Gaalman benadrukt ook dat er nog geen sprake is van een defenitief plan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl