FC Emmen wint in Zwolle knotsgek duel van koploper

VOETBAL - FC Emmen heeft in Zwolle voor een stunt gezorgd. Het versloeg koploper FC Zwolle in een waanzinnig duel met 3-4.
De eerste kans van de wedstrijd was voor FC Zwolle en die mogelijkheid werd ook meteen benut. 1-0 na tien minuten voetbal. Danny Schreurs tikte een voorzet van Bram van Polen binnen. Een minuut later was er een kans voor Arne Slot namens Zwolle, maar hij faalde. Drie minuten later scoorde Pepijn Kluin de 2-0 wel. Zo zat FC Zwolle na een kwartier op rozen. Toch zat Emmen na de tweede goal niet bij de pakken neer. Sterker nog; het deed drie minuten later iets terug. Met een klein beetje geluk kon Tjarron Chery de aansluitingstreffer binnen tikken. Zeven minuten later was het opnieuw raak. Dit keer was het FC Zwolle dat scoorde. Bram van Polen scoorde op aangeven van Pepijn Kluin. Zes minuten voor rust was het weer raak voor FC Emmen. Guus de Vries scoorde de 3-2 nadat een vrije bal van Tjarron Chery in het strafschopgebied bleef hangen. De Vries kon als enige zijn voet tegen de bal zetten. Twee minuten voor rust maakte Emmen zelfs gelijk. Eldridge Rojer scoorde met zijn chocoladebeen vanaf ruim twintig meter voor de Drenthen. 3-3 was ook de ruststand.
De tweede helft was ronduit slordig. Weinig kansen en veel balverlies. Na twintig minuten voetbal maakte Ruud ter Heide zijn rentree. Ter Heide belandde november vorig jaar in het ziekenhuis toen hij onwel werd achter het stuur van zijn auto. Vijf minuten later kreeg Joey van den Berg van FC Zwolle zijn tweede gele en dus een rode kaart. FC Emmen kon lang niet profiteren van de man-meer situatie. Pas in de blessuretijd schoof Hans Denissen de winnende goal voor de Emmenaren binnen.
B.V. Veendam won ook. Thuis tegen Telstar werd het 2-1. FC Emmen staat nu tiende op de ranglijst, Veendam staat elfde.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl