Red Giants wint zevende wedstrijd op rij

BASKETBAL - De basketballers van Red Giants hebben zaterdagavond hun zevende overwinning op rij geboekt in de Promotiedivisie. In Delft versloegen de Meppelers laagvlieger Punch met 62-77.
Red Giants legde het fundament voor de overwinning al in het eerste kwart. Rick van de Nes was goed op dreef en wist zeventien punten te scoren. Aan het einde van het eerste kwart stonden de Meppelers op een 18-30 voorsprong. In het restant van de wedstrijd werd het spel steeds rommeliger. Verdedigend speelde Giants niet zijn beste wedstrijd en aanvallend had de ploeg het moeilijk tegen het stug verdedigende Punch. Echt in gevaar kwamen de Meppelers niet, want ze konden de Delftenaren steeds op een achterstand van zo'n tien punten houden. Met nog vijf minuten te gaan bij een stand van 65-72 gaf Punch zich gewonnen en kon Red Giants de wedstrijd uitspelen. De Meppelers staan nu bovenaan in Promotiedivisie, met evenveel punten als Binnenland.