Alcides verliest topduel tegen Be Quick 1887

VOETBAL - Alcides heeft zondagmiddag de koppositie in de hoofdklasse C niet weten vast te houden. De Meppelers verloren op eigen terrein met 0-2 van Be Quick 1887, de nieuwe lijstaanvoerder.
Alcides begon matig aan de topwedstrijd. Na amper tien minuten bracht Willem Lanjouw de bezoekers uit Haren op een 0-1 voorsprong. Daar ging slordig uitverdedigen van libero Dennis Blokzijl aan vooraf.
Bjorn Zwikker was namens Alcides in het eerste bedrijf nog het dichtst bij een doelpunt. Zijn bekeken pass op Erwin Sikkes werd echter niet gepromoveerd tot een doelpunt, want Be Quick-keeper Gijs Koopman redde bekwaam. In de 32ste minuut kwam de formatie uit Haren via Peter van de Ven, na een fout van doelman Bas van Wegen, op een 0-2 voorsprong. Pal voor rust miste Alcides een uitgelezen kans op de aansluitingstreffer. Jeffrey Groeneveld legde de bal panklaar op het hoofd van Toine Loves, maar de kopbal belandde recht in de handen van keeper Koopman.
In de tweede helft kwam Be Quick 1887 nauwelijks nog in de problemen en leek de 0-3 een kwestie van tijd. Toch bleef Alcides nog redelijk overeind en werd nog enkele keren dreigend voor de goal van Be Quick, maar de overwinning van de bezoekers kwam niet meer in gevaar.