FC Emmen verspeelt winst in slotfase

VOETBAL - FC Emmen heeft met 2-2 gelijk gespeeld tegen FC Dordrecht. Waar de Drenten drie dagen geleden nog in de slotfase de winst pakten, gaven ze die nu juist in de eindfase weg.
Door dit resultaat zakt de formatie van trainer René Hake van de tiende naar de elfde plaats. Veendam is de Drentse profclub, door een 1-0 thuiszege op AGOVV, gepasseerd op de ranglijst.
De wedstrijd in Emmen kwam moeilijk op gang, tussen de nummers 10 en 13 in de Jupiler League. FC Emmen kreeg in de eerste 45 minuten nauwelijks kansen. Daarvoor was het spel te matig. Weliswaar had de thuisclub veel balbezit, maar dan vooral op eigen helft. Diepte werd er nauwelijks gevonden en de passing was ook nog eens slordig. Dordrecht deed het niet veel beter, maar kwam toch een aantal keren gevaarlijk voor de goal van Harm Zeinstra. Moussa Kalisse raakte het zijnet en ook Cecilio Lopes werd een aantal keren dreigend. Toch leken beide ploegen te gaan rusten met een 0-0 stand. Van Hintum scoorde uit het niets de openingstreffer voor FC Dordrecht, na zwak verdedigen bij FC Emmen.
In de tweede helft werd het al snel gelijk, doordat Chery de voorzet van Denissen knap binnen kopte. Een kwartier later werd het 2-1. Een identieke situatie. De voorzet was er van Denissen, alleen nu was het Rojer die binnen kopte. Daarna had Emmen moeite om de voorsprong uit te bouwen en om het spel te blijven maken. Mede door een aantal wissels van trainer Henny Lee kwam FC Dordrecht weer in de wedstrijd. Drie minuten voor tijd was het Kalisse die namens FC Dordrecht de 2-2 maakte. Een domper voor de Emmenaren, die daarna moesten oppassen dat FC Dordrecht er niet met de volledige buit vandoor ging, maar zover kwam het niet.
FC Emmen-trainer Hake kon na afloop wel leven met de puntendeling. "Het was van onze kant niet goed. Het had bij rust ook al 0-2 kunnen staan. Nu konden we nog repareren. Helaas konden we de 2-1 niet over de streep trekken, maar we hadden moeite met de wissels van Dordrecht. Bij de 2-2 deden we het niet goed. We wisten dat Kalisse van rechts naar binnen komt en dan met links schiet. Dat deed hij kort voor zijn treffer ook al een keer. Richard Stolte liet hem te makkelijk naar binnen gaan. Daar ging het al fout, maar hij had ook ondersteuning moeten krijgen van een ploeggenoot die het schot misschien had kunnen blokken."
Het duel in het Univé-stadion trok 1850 toeschouwers en dat vond Hake toch wel teleurstellend. "Dat viel me zwaar tegen. We waren met een goede serie bezig en dan komen er nog geen tweeduizend mensen. Bovendien kunnen we in de eerste helft, waarin we moeizaam voetballen de steun van het publiek heel goed gebruiken. Maar die steun heb ik niet gevoeld. Sterker nog, het publiek begon nog net niet te fluiten als de bal werd verspeeld. En ik vind dat mijn jongens dat niet verdiend hebben. We hebben sinds 22 oktober niet meer verloren, maar we hebben het publiek nodig - als twaalfde man - om onze doelstelling 'het linkerrijtje' te halen..en helaas heb ik dat gemist vanavond."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl