Marc Jacobs blijft assistent Dubbelboer

EMMEN - PvdA-fractiemedewerker Marc Jacobs uit Barger-Compascuum mag zijn werkzaamheden als persoonlijk assistent van tweede kamerlid Niesco Dubbelboer weer oppakken.
Wel moet Jacobs zijn werkzaamheden verplaatsen naar Den Haag. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen Jacobs, Dubbelboer en fractiesecretaris Tichelaar van de PvdA. Jacobs werd in juli door de PvdA op non-actief gesteld na een beschuldiging van seksuele intimidatie door een medewerkster van de Drentse Jongerenraad. Als gevolg daarvan gaf Jacobs zijn zetel in de Drentse Staten op. Volgens fractiesecretaris Tichelaar is er geen sprake van sancties tegen Jacobs, omdat er nooit een formele aanklacht is ingediend. Wel vindt Tichelaar dat de beeldvorming rondom Jacobs het werk van tweedekamerlid Dubbelboer in Drenthe negatief kan beinvloeden. Daarom moet Jacobs de komende tijd zijn werk vanuit Den Haag doen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl