Namen rokerscafés op website Clean Air

ASSEN - Clean Air Nederland heeft de namen van horecagelegenheden die de rookwet overtreden op een website gepubliceerd.
De antirook-organisatie zegt dat tien cafés in Drenthe zich niet houden aan het rookverbod.
Volgens Willem van den Oetelaar van Clean Air Nederland is dit slechts het topje van de ijsberg. "We denken dat er veel meer gelegenheden zijn dan dat nu bij ons bekend is waar gerookt wordt." Het aantal meldingen van de rookcafés loopt volgens Van den Oetelaar 'storm' . "Het blijkt dat mensen ook echt last hebben van roken in de horeca en dat ook willen melden." Clean Air Nederland, heeft dinsdag een petitie aangeboden aan minister Schippers van Volksgezondheid tegen roken in de horeca.
Danielle Benjamins van eetcafé Route 36 vindt het niet erg dat ze op de lijst is gezet. "Ik vindt het alleen jammer, ik denk dat ze beter een lijst hadden kunnen maken van cafés waar niet gerookt mag worden, dan kunnen de mensen daar naar toe gaan." Benjamins verwacht niet dat ze schade krijgt door de lijst, dat hebben we pas als het rookverbod weer wordt ingesteld.
Horeca Nederland is tegen het meldpunt van antirookclub Clean Air.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl