Commotie over twitterbericht van Emmer wethouder Bouke Arends

EMMEN - Fractievoorzitter Ton Schoo van de Drentse Ouderenpartij veroordeelt een twitterbericht van wethouder Bouke Arends over Schoo.
Arends twitterde over het afhaken van Ton Schoo van de Drentse Ouderenpartij als eventuele kandidaat voor de PVV bij de Statenverkiezingen; ' Schoo heult met de PVV'. Arends vraagt zich nu af of er bij de Drentse Ouderenpartij ook sprake is van vreemdelingenhaat. De wethouder besluit zijn twitter-bericht met de tekst 'Schande Ton!' Ton Schoo vindt de twitterberichten een wethouder onwaardig, maar maakt er verder geen werk van.
DOP-fractievoorzitter Ton Schoo heeft dinsdagmiddag een Open Brief gestuurd aan wethouder Arends, waarin hij zijn ongenoegen kenbaar maakt. In de brief stelt Schoo dat het fatsoenlijk was geweest als Arends hem persoonlijk had benaderd met zijn kritiek. Ook schrijft Schoo dat noch hij noch de Drentse Ouderenpartij staat voor vreemdelingenhaat. De wijze van reageren op twitter noemt Schoo 'dom en arrogant'.
Wethouder Bouke Arends vindt dat hij niet als wethouder heeft getwitterd, maar als pvda-er. "Het mag helder zijn dat ik weinig op heb met de PVV, ik vind het een verwerpelijke partij en het gedachtengoed al helemaal."
Burgemeester Cees Bijl van Emmen, die communicatie van de gemeente in de portefeuille heeft, vindt het twitteren door Arends de verantwoordelijkheid van de wethouder zelf.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl