Bovensmilde wordt een brinkdorp

dd62bfd3aca7eb55c125781d0056ba1d_wpicture1_1.jpg
dd62bfd3aca7eb55c125781d0056ba1d_wpicture1_1.jpg
BOVENSMILDE - De plannen voor een brink in Bovensmilde zijn klaar en worden volgende week dinsdag aan de bewoners van het dorp gepresenteerd.
De nu nog kale grasvelden aan de Schoolstraat worden aangekleed met bomen. Ook komen er een vijver, een podium en speeltoestellen voor de jeugd. De Schoolstraat loopt dwars door Bovensmilde. Beide zijden van deze straat worden nu nog gedomineerd door grasvelden, met hier en daar een boom en een struikje.
Ongeveer twee jaar hebben de gemeente Midden-Drenthe en de plaatselijke Brinkgroep gewerkt aan nieuwe inrichting van dit gebied. Het is een beladen plek in Bovensmilde, want hier werd in 1977 de school gegijzeld. Later is deze school afgebroken en is dit kaal gazon ontstaan. De Brinkgroep Bovensmilde wil graag dat de nieuwe brink Bovensmilde een positieve impuls geeft.
Het Molukse wijkcentrum Molo-Oekoe en de bibliotheek worden opgenomen in het brinkplan. Er komen niet alleen nieuwe bomen, ook krijgt de brink een podium, een feest- en manifestatieweide en een langwerpige poel met eilandje.
(foto: brinkplan Bovensmilde)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl