Plastinum maakt een doorstart

EMMEN - Het bedrijf Plastinum in Emmen maakt een doorstart. Een Zwitserse aandeelhouder heeft nieuw geld in het bedrijf gepompt.
De rechter verleende Plastinum 4 januari uitstel van betaling. In november kon de energierekening niet meer worden betaald en werd door NUON de levering van stroom gestaakt. De fabriek viel stil. Sindsdien zaten de 35 werknemers zonder loon thuis, al heeft een deel inmiddels ander werk gevonden. Donderdagmiddag is het salaris over de afgelopen drie maanden alsnog uitbetaald. FNV Bondgenoten vraagt daarom niet het faillissement aan, zoals wel het plan was.
Directeur Jacques Mot is bij Plastinum vervangen door Rob Verhoeven, die tot augustus 2009 president-commissaris was bij Essent-Milieu in Wijster. Mot blijft wel bij Plastinum aan het werk.
Plastinum is eigenaar van de patentrechten op het proces van het mengen van vrijwel onmengbare kunststoffen. Plastinum begon in 2006 met een proefinstallatie in Emmen. Een jaar geleden gaf de NOM een miljoenen- injectie voor het verhogen van de productie. De NOM heeft volgens de bewindvoerder het belang in Plastinum nu verkleind en speelde verder geen rol bij het oplossen van het financiële probleem.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl