Kay Velda: "We zijn voor niemand bang"

VOETBAL - FC Emmen speelt vrijdagavond in het eigen Univé stadion tegen Sparta. Een ploeg die vijf plaatsen boven Emmen staat - op de zesde plaats - maar slechts twee punten meer heeft dan de Drenten.
Van de 24 punten die de Rotterdammers tot nu toe verzamelden, behaalden de Spartanen er maar liefst 17 in eigen huis. Op vreemde bodem gaat het dus een stuk minder. En daarom zou je voorzichtig kunnen zeggen dat er kansen liggen voor FC Emmen, dat nu al acht wedstrijden op rij ongeslagen is.
Maar ín Rotterdam ging de ploeg van trainer René Hake begin november wel keihard onderuit. Op het Kasteel verloor FC Emmen met 5 tegen 0. Toch is die wedstrijd deze week nauwelijks ter sprake gekomen op De Meerdijk, zegt middenvelder Kay Velda (foto) die er op Het Kasteel niet bij was. "Nee, toen was ik nog geblesseerd en zat ik op de tribune. Toch zag ik dat we die wedstrijd wel kansen hebben gehad. We begonnen goed en hadden ook op een 1-0 voorsprong kunnen komen, maar helaas werd het een pijnlijke avond."
"We zitten nu in een stijgende lijn, we zijn voor niemand bang. We hebben nieuwe beelden van Sparta bekeken en we zijn goed voorbereid. Er heerst een goed en sterk gevoel en zo gaan we elke wedstrijd - en dus ook die tegen Sparta - in", aldus Velda.
Grote vraag zal zijn of FC Emmen - in tegenstelling tot afgelopen maandag tegen FC Dordrecht - het spel kan maken. Velda: "Je ziet dat er nu ook teams zijn die zich aan ons gaan aanpassen. Die houden veel mensen achter de bal, maar ik denk dat we van afgelopen maandag hebben geleerd."
FC Emmen-trainer Hake laat op de website van de club weten Sparta een sterke ploeg te vinden, ook al hebben ze matig gepresteerd in de uitwedstrijden. "Ze hebben dan wel Kevin Strootman moeten verkopen maar met Ricky van den Bergh en Oscar Moens ervaren jongens erbij gekregen. Deze week hebben ze bovendien met James Holland (AZ) en Carlos Delgado (Almeira, Spanje) twee spelers aan de selectie toegevoegd. Ze hebben met Johan Voskamp een spits die al achttien keer heeft gescoord. Nee, gemakkelijk zal het niet worden. Maar we hebben de beelden van het duel tegen FC Dordrecht goed bekeken en hopen daaruit lering te hebben getrokken."
Heke kan in het duel tegen Sparta weer beschikken over middenvelder Johnny de Vries, die na een paar dagen griep, weer fit is. Steven de Blok en Erik van der Ven zijn geblesseerd. Zoals eerder gemeld verblijft Milos Malenovic enkele dagen op proef bij FC Bacia.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl