Meppel krijgt topsporthal

MEPPEL - Meppel krijgt een nieuwe sporthal op scholencampus Ezinge. De gemeenteraad is donderdag met een ruime meerderheid akkoord gegaan met de miljoeneninvestering.
Alleen het CDA en D66 stemden tegen.
"Hij moet er komen. De sporthal is een vervanging van een oude sporthal en de scholen hebben gymzalen nodig. We hebben het geld voor een deel al liggen dankzij de afschrijving in de afgelopen jaren. Het blijft echter een grote investering van zo'n 50 miljoen euro," aldus wethouder Koos de Vos. Hij wil nog wel kritisch kijken naar de inrichting van de sporthal, de wethouder denkt dat daar nog wel geld te besparen is.
In 2013 moet de nieuwe sporthal opengaan.
D66 en CDA stemden tegen omdat zij voorstander zijn van een soberber uitgevoerde sporthal die de gemeente Meppel veel minder geld kost. "Natuurlijk zijn wij ook voor een sporthal, maar we kunnen het niet verkopen aan de mensen die dadelijk naar de bibliotheek gaan, de mensen die naar de schouwburg gaan, waar we dadelijk met de kaasschaaf moeten bezuinigingen," aldus D66-raadslid René Bijderwieden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl