Raad Hoogeveen voor inmenging culturele instellingen

HOOGEVEEN - De raad van Hoogeveen is akkoord met de verregaande bemoeienis van de gemeente met twee culturele instellingen.
De gemeentelijke inmenging in theater De Tamboer en museum de 5-duizend Morgen in Hoogeveen is volgens wethouder Tom Bargeman niet te voorkomen. De culturele centra moeten eerst weer financieel op orde worden gebracht, pas dan trekt de gemeente zich weer terug uit het bestuur. "We hebben met De Tamboer wat meer tijd nodig, nu gaan we eerst de kaartverkoop bekijken, nieuwe producten naar binnenhalen. We halen mensen met kennis van zaken van buiten om ons daarbij te helpen," aldus wethouder Bargeman.
Het college van Hoogeveen wil het museum uitbreiden met een koffieschenkerij om zo meer mensen te trekken. "De ingang moet komen aan de hoofdstraat, we gaan nieuwe vitrines maken," zegt wethouder Bargeman. Gemeentebelangen vindt de extra subsidie voor het museum discutabel omdat er sprake zou zijn van oneerlijke concurrentie voor de Hoogeveense horeca.
De gemeenteraad ging donderdag toch akkoord met een subsidie van bijna 50-duizend euro voor Museum de 5000 Morgen. Op 1 maart gaat het vernieuwde museum open.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl