April moet Olympische maand worden

ASSEN - De maand april wordt in Drenthe de Olympische maand. Dat wil Hans Derks van de Olympische maand. Het is de bedoeling dat alle Drenten het beste uit zichzelf halen op alle vlakken.
Om dit te bereiken gaat een gezondheidsbus door de provincie rijden. "De bedoeling van de bus is dat kinderen op een speelse manier bekend worden met gezond bewegen en leuke activiteiten," zegt organisator Hans Derks. "Rondom de bus zullen allerlei activiteiten plaatsvinden zoals wandelroutes en fietstochten."
Het is niet de bedoeling om van de Drenten topsporters te maken zegt Derks. "Het gaat er om dat je het beste uit jezelf te halen, dus het kan ook gaan om de krantenbezorger die geen enkele brievenbus meer wil overslaan."
Het begin van het project is op 28 maart met een fakkeloverdracht. Dat is meteen de start voor het Drentse plan om de Olympische Spelen van 2028 naar Nederland te halen. De maand eindigt op 28 april met het sportgala Drenthe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl