Drentse studenten rijden massaal zwart

7ff6bf09015a57d4c125781f005d60db_wpicture1_1.jpg
7ff6bf09015a57d4c125781f005d60db_wpicture1_1.jpg
PROVINCIE - ASSEN- Studenten die over een OV-chipkaart beschikken, kunnen erg makkelijk zwartrijden in Drentse bussen.
De OV-chipkaart lezers in de bussen zijn nog steeds niet actief, daardoor valt niet te controleren of een chipkaart geldig is of niet.
Studenten kunnen kiezen uit een week- of een weekendkaart. Wie een weekkaart heeft mag niet vrij reizen in het weekend en andersom. Aan de pasjes is niet te zien om welke kaart het gaat en of die überhaupt nog geldig is. Zo kunnen studenten die geen recht meer hebben op een OV-jaarkaart nog steeds gebruik maken van hun pas.
Het OV-Bureau Groningen Drenthe is op de hoogte van de zwartrijders. Om hoeveel zwartrijdende studenten het precies gaat is niet bekend bij het OV-Bureau. Toch waarschuwt ze dat niet iedere student er makkelijk vanaf komt: "Wij controleren regelmatig op trajecten waar veel studenten gebruik van maken. De boetes die de studenten riskeren zijn torenhoog."
Wanneer de chipkaart lezers in de Drentse bussen eindelijk in werking gaan kan het OV-Bureau niet zeggen. "We hopen dat dit zo snel mogelijk gebeurt, maar we kunnen geen garanties geven."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl