Onenigheid over paardenstal Paterswolde

PATERSWOLDE - Ben Koole uit Paterswolde ligt in de clinch met de gemeente Tynaarlo.
Anderhalf jaar geleden bepaalde de rechtbank in Assen dat zijn paardenstal aan de Eskampenweg afgebroken moet worden.
Hij bouwde de stal 32 jaar geleden zonder vergunning. Maar door een bestemmingsplanwijziging dacht ook de gemeente Tynaarlo dat daarmee de stallen waren gelegaliseerd. En daarmee kreeg Koole ook toestemming om zijn paardenstallen te verbeteren. Vervolgens stapten zijn buren naar de rechter en die stelde dat er nog steeds sprake was van illegaal bouwen.
Omdat de gemeente nu ook erkent dat Koole op het verkeerde been is gezet zijn ze bereid om een deel van de gemaakte kosten te vergoeden. Volgens de gemeente gaat het om een bedrag van 1.600 euro terwijl Koole uitgaat van een bedrag van 25.000 euro. Koole stapte daarop naar de Raad van State, die over een paar weken de hoogte van het bedrag vaststelt.
De gemeente Tynaarlo bevestigt het verhaal, maar plaatst daarbij de kanttekening dat ze de 1.600 euro pas betalen als Koole de rekeningen van de verbouwing kan laten zien.
Foto: Google Streetview

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl