Peiling: Drenten voor één noordelijk bestuur

ASSEN - Eén op de tien inwoners van Drenthe vindt dat de provincie moet worden samengevoegd met de provincies Groningen en Friesland. Dit blijkt uit een peiling in opdracht van RTV Drenthe.
Ruim een derde (35 procent) wil naar één gezamenlijk noordelijk bestuur, maar vindt dat de drie provinciegrenzen wel moeten blijven bestaan. Ruim 20 procent wil niets veranderen.
Commissaris van de Koningin Jacques Tichelaar blijkt de bekendste provinciaal bestuurder: 17 procent van de ondervraagden kan hem noemen. Andere namen die het meest genoemd worden zijn de gedeputeerden Tanja Klip (10 procent) en Anneke Haarsma (7 procent) en CDA-lijsttrekker Henk Klaver (3 procent).
Ruim de helft van de Drenten vindt dat de provincie zich vooral moet inzetten voor meer werkgelegenheid. Ook openbare orde en veiligheid en verkeer en openbaar vervoer worden genoemd als belangrijke aandachtsgebieden.
De peiling wordt tot de verkiezingen van 2 maart wekelijks uitgevoerd in opdracht van RTV Drenthe door Aha! Marktonderzoek. Aan de peiling over de toekomst van de provincie Drenthe deden 500 mensen mee.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl