WKE boekt verdiende uitzege bij FVC

VOETBAL - WKE heeft zaterdagavond op bezoek bij FVC een dik verdiende 2-3 overwinning geboekt. Robert Fik nam alle drie treffers voor zijn rekening.
De mannen van trainer-coach Joseph Oosting speelden in Leeuwarden bij vlagen uitstekend voetbal. Het enige verwijt dat hij zijn team kon maken: WKE verknoeide (wederom) een flink aantal kansen, waardoor FVC in de slotfase van de wedstrijd kon terugkomen. Nu bleef het ondanks een karrenvracht aan kansen lange tijd 0-1. Dat doelpunt werd al in de 4e minuut gemaakt door uitblinker Fik.
In de tweede helft bleef WKE de bovenliggende partij. In de 53 minuut slaagde Robert Fik erin om met een schitterende vrije trap het veldoverwicht uit te drukken in de score (0-2). En amper vijf minuten later nam hij ook de 0-3 voor zijn rekening. Nadat de matchwinnaar in de 65e minuut met een nekblessure het speelveld moest verlaten, werd het spel rommeliger.
FVC, dat aanvankelijk te weinig bracht om het duel echt spannend te maken, kwam in de slotfase sterk terug. Sander Zeinstra bracht in de 87e en 89e minuut de stand zomaar naar 2-3. Verder lieten de Emmenaren het in de spannende blessuretijd echter niet komen. WKE klimt door de zege met 26 punten uit dertien gespeelde wedstrijden naar plaats twee van de Hoofdklasse C.