Raadslid Jan van Dalen weg bij Progressief Westerveld

DIEVER - Het in opspraak geraakte raadslid Jan van Dalen van Progressief Westerveld heeft bedankt als partijlid, maar blijft als raadslid.
De partij wilde Van Dalen royeren omdat hij had verzwegen betaalde opdrachten voor het Archeologisch Centrum in Diever te doen. Omdat dit centrum forse subsidie kreeg van de gemeente, wordt een integriteitsonderzoek naar het raadslid gedaan.
Van Dalen wilde dat onderzoek afwachten als raadslid voor Progressief Westerveld maar is uiteindelijk toch uit de partij gestapt. "Onder de huidige omstandigheden is de stressgrens behoorlijk opgelopen en voor mijn gezondheid leek het mij beter om er mee te stoppen." Jan van Dalen heeft de beslissing genomen
Partijvoorzitter Hans van Teijlingen vindt het een verstandig besluit. "Het voorstel om hem te royeren is nu dan ook van tafel." Over het bezetten van de raadszetel is er nog geen duidelijk gegeven aan de partij. "We hebben hem verzocht de raadszetel op te geven, maar hij is de enige die het kan beslissen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl