Karel Groen nieuwe directeur EDR

PROVINCIE - ASSEN - Karel Groen uit Roden is de nieuwe directeur van de Eems Dollard Regio (EDR). Hij wisselt van de Kamer van Koophandel Noord-Nederland naar de EDR.
Daar was de 44-jarige sinds 2008 coördinator voor projectontwikkeling en marketing. Vóór de fusie van de Kamers van Koophandel in het Noorden van Nederland was Groen van 2002 tot 2008 plaatsvervangend directeur van de Kamer van Koophandel Drenthe in Meppel. Van april 2007 tot 2008 was hij ook interim-directeur van de Stichting Marketing Drenthe.
Het doel van de EDR is om als informatie- en coördinatiepunt de samenwerking tussen de provincies Groningen, Drenthe en Friesland, alsmede aan Duitse kant de Landkreise in Oost-Friesland, de Landkreis Emsland, de Landkreis Friesland en de Landkreis Cloppenburg te ondersteunen en bestaande contacten te versterken. De EDR verdeelt ook Europees geld over tal van projecten.
Volgens Karel Groen is de uitbreiding van bestaande netwerken van grote betekenis voor de toekomst. 'Het economisch potentieel en de ontwikkelingen moeten nog transparanter worden gemaakt om op die manier de EDR-leden duidelijk te kunnen maken wat in de toekomst bereikt kan worden door samenwerking.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl