Massih Wassey op proef bij FC Emmen

VOETBAL - FC Emmen heeft deze week Massih Wassey op proef.
De 22-jarige linksbenige speler staat onder contract bij Schalke 04 en maakt bij de club uit Gelsenkirchen deel uit van de tweede selectie, dat uitkomt in de Regionalliga. Naast een Duits bezit Wassey ook een Canadees paspoort en hij maakte nog niet zo lang geleden zijn debuut als Canadees international.
Wassey, zoon van een Duitse vader en een Afgaanse moeder, is geboren in Münster waar hij voor Preussen Münster speelde. Na een periode bij Vfl Wolfsburg werd hij het vorige seizoen door Schalke 04 ingelijft en toegevoegd aan het tweede elftal. Het Canadese paspoort verkreeg hij nadat zijn moeder hertrouwde met een Canadees. In december was Wassey nog op proef bij FC Zwolle, de koploper in de Jupiler League, maar tot een aanbieding kwam het uiteindelijk niet.
Massih Wassey maakte maandagochtend zijn eerste trainingsuren bij FC Emmen en zal morgenavond in het oefenduel tegen Vfl Oldenburg (in Oldenburg) ook een wedstrijd spelen. Mocht Wassey bevallen dan weet hij dat hij voorlopig niet in aanmerking komt voor een profcontrat. FC Emmen-trainer René Hake: "Nee, we hebben een duidelijke voorwaarde gesteld voor zijn komst en dat is dat hij - mocht hij bevallen - alleen op amateurbasis aan onze selectie kan worden toegevoegd."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.