Van Calker houdt vertrouwen ondanks teleurstelling

PROVINCIE - BOBSLEEËN - "De zeventiende plaats agelopen weekend op het Europees Kampioenschap is toch wel een teleurstelling, maar het vertrouwen is onverminderd groot richting het WK over vijf weken in Königssee.
" Edwin van Calker, stuurman van Nederlands beste bobsleeteam, is duidelijk. "Natuurlijk hadden we gehoopt op een plaats in de top-tien. Dat had er ook zeker in gezeten, want na de eerste run stonden we op de tiende plaats. Maar in de tweede run crashten we in bocht 13 en zat een toptijd er niet meer in."
Het was niet het enige excuus dat de bobber uit Gasselterboerveenschemond kon aandragen na afloop van de wedstrijd in Winterberg. "Na de eerste run haakte mijn broer Arnold geblesseerd af en moesten we het team op een aantal posities wijzigen. Dat is natuurlijk niet bevorderlijk, maar het team heeft het perfect opgepakt. Bovendien loopt het in de viermansbob wel. Wat betreft de tweemansbob ben ik een stuk minder tevreden. Maar ik heb goede hoop dat de problemen qua materiaal voor het WK zijn opgelost."
Het is overigens nog altijd niet duidelijk in hoeverre Van Calker en zijn mannen gesteund worden door de nationale bobsleebond. "De situatie is nog niet helemaal duidelijk, want het gesprek is weer uitgesteld. Maar we hebben een fantastische hoofdsponsor, dus we kunnen er nog een mooi seizoen van maken."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl