'Opslag CO2 van de baan'

ASSEN - De plannen om CO2 op te slaan in Noord-Nederland gaan niet door. Dat meldt de nieuwsdienst Energie en Water op zijn website.
Het nieuws is volgens journalist Jurgen Sweegers afkomstig van iemand uit het bedrijfsleven, die nauw betrokken is bij de plannen en juist belang heeft bij het wél doorgaan van de opslag. Die persoon, die hij niet wil noemen, zou als reden hebben aangegeven dat de opslag van CO2 te nadelig is voor de Nederlandse Aardolie Maatschappij, de NAM. Die wil voorkomen dat het draagvlak voor het boren naar gas wegvalt. De NAM zou vrezen dat bij het aanboren van nieuwe gasvelden gelijk de link zal worden gelegd met het daarin opslaan van CO2 in de toekomst. Ook zou volgens diezelfde anonieme bron Nuon afzien van de bouw van een kolencentrale in de Eemshaven.
Energie en water is een website van de journalist Jurgen Sweegers. Er staan artikelen op over de belangrijkste ontwikkelingen in de energie-, water- en afvalsector.
Een woordvoerder van de NAM laat weten dat het standpunt van de NAM helemaal niet is veranderd. Ondergrondse opslag is een middel om de doelstelling van CO2-reductie te halen. De NAM blijft bereid daartoe een leeg gasveld over te dragen, als de overheid voor ondergrondse opslag kiest. De NAM benadrukt zelf dus geen CO2 op te zullen slaan. Minister Maxime Verhagen van Economische Zaken hoopt nog steeds op voldoende draagvlak in het noorden. Hij komt binnenkort over de CO2-opslag praten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl