Jos Hooiveld blij met nieuwe kans in Kopenhagen

VOETBAL - "Direct een basisplaats bemachtigen zal moeilijk zijn, maar in de komende maanden ga ik er wel alles aan doen.
" Het zijn de woorden van Jos Hooiveld uit Zeijen, de 27-jarige centrale verdediger die vorige week de Schotse topclub Celtic verliet en voor de rest van dit seizoen wordt verhuurd aan het Deense FC Kopenhagen. "Kopenhagen is een topclub in Denemarken. We staan al negentien punten voor op de nummer twee in de Deense Superligaen en we zijn nog altijd actief in de Champions League, waar Chelsea in de kwartfinale de tegenstander is."
Hooiveld klinkt opgelucht en strijdbaar, na een moeilijke tijd bij Celtic. Hij weet dat het niet gemakkelijk zal zijn om een basisplaats te bemachtigen in een team dat geweldig draait, maar aan de andere kant; hij is wel bewust naar Kopenhagen gehaald. "Ja, dat klopt. De trainer (Solbakken) wilde me al vorig seizoen al inlijven toen ik nog speelde voor AIK Stockholm in Zweden, maar ja... toen kwam Celtic."
Bij Celtic zat Hooiveld de laatste maanden op een dood spoor. Manager Neil Lennon laat hem nauwelijks spelen. "Ik weet niet of ik de pechvogel ben van het aankoopbeleid van Lennon, maar feit is wel dat ik door een andere trainer ben gehaald en na de trainerswissel weinig kansen heb gehad en ook nog eens geblesseerd raakte. De enige echte kans kwam voor mijn gevoel te snel na mijn blessure tegen Utrecht in de Europacup. In die wedstrijd had ik een enorme off-day, maar achteraf was ik op dat moment gewoon nog niet klaar voor een wedstrijd op dat niveau. Alhoewel het hele team in die confrontatie dramatisch was, werd ik uiteindelijk als enige geslachtofferd."
Een paar moeilijke maanden braken aan voor Hooiveld, maar inmiddels schijnt de zon weer voor de Drent. Want van bankzitter bij Celtic heeft Hooiveld ineens uitzicht op deelname aan de Champions League. "Ik wist niet dat ik in aanmerking kwam om in de Champions League te spelen aangezien ik dit seizoen al Europees actief ben geweest, maar het is ook niet aan mij. Het is aan de trainer. Hij moet het gevoel hebben dat ik klaar ben om bij de eerste 25 te horen." Voor de duidelijkheid: FC Kopenhagen mag nog één nieuwe speler inschrijven voor het miljoenenbal, of dat Hooiveld wordt is nu nog niet duidelijk. Daarvoor heeft de Deense lijstaanvoerder nog tot en met 31 januari.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl