Wielrenster Andrea Bosman terug naar de club

WIELRENNEN - Andrea Bosman (31) uit Norg, die vorig seizoen nog voor de ploeg van Leontien van Moorsel reed, komt dit seizoen uit voor wielervereniging Eemland uit Amersfoort.
Het is een club zonder professionele status. Qua sponsorinkomsten zal ze er op achteruit gaan. Maar als renster hoopt Bosman juist te groeien bij Eemland. Ze had haar contract bij de ploeg van Van Moorsel wel kunnen verlengen maar daar zou ze een "dienende rol" krijgen. En dat strookt niet met de ambities van Bosman.
Wielervereniging Eemland zal een nationaal programma gaan rijden. Voor de internationale wedstrijden kan Bosman terugvallen op de nationale selectie. Daarin zitten de 16 sterkste wielrensters van ons land. Met het nationale shirt om haar schouders kan Bosman wereldbekerwedstrijden rijden.
Bosman zit in het Olympische traject richting Londen. Komend jaar kan ze een nominatie verdienen om in de voorselectie van de Olympische Spelen te worden opgenomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl