Financiële problemen voor team Jasper Iwema

MOTORSPORT - De carriere van motorcoureur Jasper Iwema uit Hooghalen hangt aan een zijden draadje. Als zijn teammanager Arie Molenaar voor vrijdag geen 350.
000 euro aan sponsors binnenhaalt, dan valt het doek voor de coureur uit Hooghalen. In november tekende Iwema een contract met het Molenaar-racing-team voor het komende Grand Prix seizoen.
Teammanager Arie Molenaar zegt dat de problemen komen doordat de televisierechten in Nederland nog niet verkocht zijn en dat potentiële sponsors de toezegging hebben ingetrokken. De totale begroting van het team is 1,2 miljoen euro.
Iwema zou normaal gesproken volgende week vertrekken voor z'n eerste training in Spanje. Maar gezien de omstandigheden lijkt dat nu niet erg waarschijnlijk. Het team zou het financieel kunnen redden tot de TT in Assen, maar volgens de 21-jarige coureur is een half seizoen geen optie. "Dat werkt niet als coureur, dan kan ik me niet concentreren op de sport."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.