Minder ontslagen Avebe

PROVINCIE - VEENDAM - Aardappelzetmeelconcern Avebe ontslaat het komende jaar geen 300, maar minder dan 100 werknemers. Dat is het bedrijf overeengekomen met de vakbonden CNV en De Unie.
De derde en grootste vakbond, FNV Bondgenoten, ging niet akkoord . Volgens de FNV heeft Avebe gestreden voor een goed sociaal plan, maar kan het aantal ontslagen verder worden teruggebracht. De bond wil opnieuw overleggen. Als er geen overeenstemming komt, sluit FNV acties niet uit. OR wil duidelijkheid De ondernemingsraad (OR) van Avebe wil zo snel mogelijk duidelijkheid over de aangepaste reorganisatieplannen. Avebe zegt dat het aantal gedwongen ontslagen kan worden teruggebracht van 300 naar minder dan 100. Voor de ontslagen mensen zal een nette regeling worden gemaakt. Vakbond FNV Bondgenoten zet geen handtekening onder het akkoord, omdat de bond denkt dat Avebe zich daar niks van zal aantrekken. Zo is woensdag toch voor 148 werknemers ontslag aangevraagd. De OR tast volledig in het duister en verwacht deze week nog het nieuwe sociaal plan onder ogen te krijgen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl