Discussie over I2D-subsidie

ASSEN - De CDA-statenfractie stelt de subsidie aan het welzijnsinstituut I2D ter discussie. Deze organisatie ijvert in Drenthe voor het verbeteren van het respect voor andere culturen.
Dat gebeurt dit jaar met een half miljoen euro van de provincie. Een jaar geleden sprak het CDA al waarschuwende woorden. Maar het jaarverslag over 2004 bevestigt alleen maar het eerdere beeld van een passieve organisatie. Volgens CDA- statenlid Mastwijk kan I2D met de subsidie veel meer doen. I2D: "Wel goed bezig" Welzijnsinstituut I2D is het volstrekt oneens met de kritiek die vanuit de statenfractie van het CDA is geuit op het functioneren van deze organisatie. Dat zegt directeur Harm Brouwer van I2D, de organisatie die probeert het respect voor andere culturen en de onderlinge samenwerking te verbeteren. De organisatie krijgt daarvoor jaarlijks een half miljoen euro subsidie van de provincie en volgens het CDA doet I2D daar veel te weinig mee. Brouwer meent dat het geld juist goed besteed wordt en dat op korte termijn een paar sterke projecten beginnen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl