Schietbaan Frederiksoord na 140 jaar heropend

PROVINCIE - FREDERIKSOORD- Na een paar weken hard werken is donderdagmiddag in Frederiksoord de 140 jaar oude schietbaan opnieuw geopend.
De baan werd in 1870 aangelegd met het idee jonge schutters op te leiden, maar sinds de Eerste Wereldoorlog is er niets meer mee gedaan. De baan raakte in verval en groeide uiteindelijk dicht met struikgewas.

Zonde, vond de Maatschappij van Weldadigheid. Met hulp van het Elfde Pantsergeniebataljon van de Koninklijke Landmacht werd de schietbaan weer opgeknapt. Nu ligt de baan er weer bij zoals bij de oprichting midden negentiende eeuw. Een dikke laag humus werd weggehaald en zand werd van het pad verwijderd. De nauwelijks herkenbare poort en kogelvanger werden opnieuw in hout opgetrokken.

De baan werd gerenoveerd in het kader van het uitvoeringsplan Belvederegebied Frederiksoord Wilhelminaoord, dat authentieke landschapselementen binnen de Koloniën van Weldadigheid weer herkenbaar in beeld wil brengen. De baan ligt achter museum De Koloniehof in Frederiksoord en is voor iedereen vrij toegankelijk.
Deel dit artikel: