Jeurissen opnieuw oppermachtig

JUDO - Brenda Jeurissen uit Erica heeft ook het derde kwalificatietoernooi voor het Nederlandskampioenschap op haar naam gezet.
De Drentse judoka versloeg zaterdag in de finale van het toernooi van Nieuwegein in de klasse tot 78 kilogram de Groningse Gerdien Kuper. Kim de Jong uit Meppel werd in de klasse tot 70 kilogram tweede. Ze verloor in de finale van Mirande van Hengel uit Maassluis. De Jong werd in de eindrangschikking ook tweede. Jessica Frijling van Sportschool Vos uit Klazienaveen werd op alle toernooien tweede in de klasse 78+ en plaatst zich dus ook voor het Nederlands kampioenschap op 26 november in Rotterdam. Janien Lubben uit Emmen is voor dit kampioenschap op de reservelijst geplaatst. Ze werd in Nieuwegein in de klasse tot 63 kilogram vroegtijdig uitgeschakeld. Bij de heren was Marcel Riegman uit Eelde de verassing van de dag. Met een overwinning in de klasse tot 60 kilogram plaatste hij zich als tweede voor het NK. Albert Jan Greidanus uit Hoogeveen was voor gisteren nog de koploper in de klasse tot 90 kilogram. Hij werd in Nieuwegein derde. Voor het Nederlands kampioenschap dat voor de mannen op 19 oktober wordt gehouden in Rotterdam is hij als tweede geplaatst.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl