Schietincident Nieuw-Buinen

NIEUW-BUINEN - De gemeente Borger-Odoorn is mede- verantwoordelijk voor het schietincident afgelopen weekend in Nieuw-Buinen.
Dat zegt de vader van de 40-jarige Jannes Geerts die zaterdagnacht door een agent werd neergeschoten tijdens bluswerkzaamheden bij bandenbedrijf Petersen. Vader Geerts kan zich wel voorstellen dat zijn zoon boos was. Jaren geleden heeft een andere brand bij de opslag grote schade veroorzaakt aan de nabijgelegen woning van de familie Geerts. De familie draaide zelf voor de schade op. De verzekering weigerde uit te betalen omdat de banden niet volgens de regels waren opgeslagen. En afgelopen week was het tweemaal raak. De brand veroorzaakte schade en gevaar voor de buurt. Dat had voorkomen kunnen worden, als de gemeente beter had toegezien op het naleven van de regels, meent Geerts. Hij vindt het dan ook niet verwonderlijk dat zijn zoon zijn kalmte verloor toen er opnieuw sprake was van brand. De gemeente Borger-Odoorn weerlegt de kritiek Jannes Geerts verkeert inmiddels buiten levensgevaar. Bij de schietpartij raakte ook een vrouw gewond. Wat daarvan de oorzaak is, is niet duidelijk. Mogelijk dat zij is geraakt door een afketsende kogel. Eigenaar Petersen van de bandenopslag is aangeslagen door het schietincident. Hij wil de banden nu verwijderen om te voorkomen dat er weer brand ontstaat. De brand van begin vorige week is aangestoken, het is nog niet duidelijk of dat ook het geval is bij de brand van afgelopen weekend. Het openbaar ministerie wil de zaak verder niet toelichten zolang de rijksrecherche nog bezig is met het onderzoek.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.