Beschoten man doet aangifte

NIEUW-BUINEN - Jannes Geerts, de man uit Nieuw Buinen die afgelopen weekend werd neergeschoten door een politie-agent, doet aangifte tegen de politie.
Dat zegt zijn advocaat Hans Klopstra uit Stadskanaal. Zijn cliënt zou tijdens een brand zo agressief zijn geweest dat de politie zich genoodzaakt zag geweld tegen hem te gebruiken. Jannes Geerts werd volgens Klopstra door zes politiekogels geraakt en is in kritieke toestand opgenomen in een ziekenhuis. Maar volgens Klopstra was de situatie niet levensbedreigend en was er geen noodzaak om te schieten. Vandaar de aangifte van zijn cliënt, poging tot moord of wel doodslag. Klopstra is ook de advocaat van de vrouw die werd geraakt door een kogel. Of zij aangifte gaat doen, is nog niet bekend. Advocaat Hans Klopstra is overigens verbijsterd dat de agent, die zaterdagnacht een man in Nieuw Buinen neerschoot, nog aan het werk is. Dat is volgens hem geen normale procedure. Ook vindt de advocaat het onbegrijpelijk dat de agent zijn dienstwapen niet hoeft af te staan. De politie en het Openbaar Ministerie willen hierop geen commentaar geven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl