Hortus sluit tropische kas

PROVINCIE - ASSEN - De tropische kas van de Hortus in Haren wordt per 1 oktober gesloten. De kas gaat dicht, omdat de Hortus de energiekosten van 100.000 euro per jaar niet meer kan betalen.
Het is nog onduidelijk of de sluiting van de kas gevolgen heeft voor de negen medewerkers. Ook is niet bekend wat er gebeurt met de papegaaien in de tropische kas. De Hortus wil zich vooral richten op tuinen, zoals de Chinese tuin. Die worden opgeknapt en moeten dan meer bezoekers trekken. De stichting Papegaaienopvang komt in grote problemen door de sluiting van de tropische en subtropische kas van de Hortus in Haren. De stichting heeft meer dan honderd papegaaien ondergebracht in de botanische tuin. De stichting weet nog niet waar de dieren moeten worden ondergebracht en gaat duizenden euro's aan inkomsten missen die mensen nu in donatieboxen stoppen in de tropisch kas.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl