Misstanden in sekshuizen

ASSEN - De situatie in sekshuizen in Noord-Nederland is volgens de vakbond voor prostituees De Rode Draad soms mensonterend.
De organisatie bracht bezoeken aan bordelen in het Noorden en ontdekte dat honderden Zuid-Amerikaanse en Oost-Europese vrouwen gedwongen worden tot prostitutie. Ook is het bijzonder slecht gesteld met de hygiëne. Volgens de vakbond komt dit vooral doordat de meeste noordelijke gemeenten geen apart prostitutiebeleid hebben. De Paradijs-club in Ees ontkent de aantijgingen van de Rode Draad. Volgens een woordvoerster zijn alle dames vrij om te gaan en te staan waar ze willen. Ze vertelt dat in de club Brazilliaanse dames werken, maar die zijn volgens haar getrouwd met Nederlandse mannen en mogen dus dit werk doen. De landelijke vakbond voor prostituees opent binnen een paar maanden een steunpunt in het Noorden. De vestigingsplaats wordt waarschijnlijk Leeuwarden. Het steunpunt wil gemeenten advies geven bij het ontwikkelen van een prostitutiebeleid. Nergens zou de situatie voor prostituees zo schrijnend zijn als in het Noorden. De belangenvereniging wijt dat vooral aan het feit dat slechts weinig gemeenten in de drie noordelijke provincies beleid hebben voor prostituees.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.