Agenten bedreigden Nieuw-Buiner

NIEUW-BUINEN - De 40-jarige Jannes Geerts uit Nieuw-Buinen is door meerdere agenten bedreigd met een vuurwapen, voordat één agent de man neerschoot.
Dat blijkt uit een eigen onderzoek van advocaat Hans Klopstra. Een agent schoot op Geerts bijna zijn hele dienstpistool leeg, omdat hij zich gewelddadig zou hebben gedragen bij een brand in een bandenopslag in Nieuw Buinen in de nacht van 10 op 11 september. Geerts raakte daarbij levensgevaarlijk gewond. Volgens Klopstra is ook duidelijk geworden dat de politie zich niet heeft gehouden aan de instructies die ze krijgen in dit soort situaties. De advocaat gebruikt de uitkomsten van zijn onderzoek in een zaak die hij heeft aangespannen tegen de politie. De politie wil niet meewerken aan het onderzoek van advocaat Klopstra naar de schietpartij. Volgens Klopstra komt de politie een eerdere toezegging om de namen van de betrokken agenten vrij te geven niet na. De politie zegt in een reactie dat er geen sprake is van het geheimhouden van de namen van de politieagenten zoals advocaat Klopstra zegt. Volgens een politie-woordvoerder worden de namen op een later moment vrijgegeven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl