Veel vroege schoolverlaters in Drenthe

ASSEN - Drenthe heeft meer voortijdige schoolverlaters dan andere provincies, blijkt uit het rapport "Drentse jongeren in het vizier" dat in opdracht van de provincie is uitgevoerd door Bureau Sardes in Utrecht.
Van de in Nederland geregistreerde voortijdig schoolverlaters is vier procent afkomstig uit Drenthe. Het gaat jaarlijks om ongeveer 1.500 jongeren. Het gaat vooral om VMBO- scholieren in Zuidoost- en Zuidwest-Drenthe. Ze hebben weinig zicht op een baan. Op 14 december staan de resultaten van het onderzoek centraal tijdens een themadag in het provinciehuis. Daarnaast gebruikt de provincie de uitkomsten van het onderzoek bij het vaststellen van de provinciale en de noordelijke onderwijsagenda, waarop de belangrijkste beleidsvoornemens van de provincie staan voor het onderwijs. Volgens gedeputeerde Anneke Haarsma spannen Drentse zich minder in voor leerlingen uit lagere milieus. Ook zouden scholen en ouders ze ook nog eens onvoldoende motiveren om een hogere opleiding te volgen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.