Ambtenaar wint arbeidsconflict

PROVINCIE - DE PUNT - De provincie Friesland heeft een blunder gemaakt bij de benoeming van een topambtenaar uit Drenthe. Het gaat om voormalig CDA-statenlid Gerrit Reukema uit De Punt.
Die zou vorig jaar projectmanager worden bij de provincie Friesland. Daarvoor moest hij wel zijn politieke loopbaan in Drenthe beeindigen. Reukema zei zijn lidmaatschap van Provinciale Staten en zijn baan bij bureau Oranjewoud op. Maar een nieuw benoemde griffier in Friesland was het niet eens met de benoeming van Reukema. GS van Friesland besloten daarop dat Reukema de functie niet kreeg. De Drent ging niet akkoord met een schadevergoeding ter hoogte van een half jaarsalaris. De rechtbank in Leeuwarden heeft nu besloten dat de 57-jarige Reukema tot zijn pensioen het salaris moet krijgen dat hij bedongen had bij de provincie Friesland. De exacte schadevergoeding moet nog worden vastgesteld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl