Avebe-directeur krijgt ontslag

PROVINCIE - ASSEN - Bestuursvoorzitter Pieter Krijne van het aardappelzetmeelcooncern Avebe moet het veld ruimen. Krijne heeft dit weekend van de Raad van Commissarissen ontslag aangezegd gekregen.
Officieel heet het dat er binnen de top van het concern nog steeds onenigheid zou bestaan over de door Avebe wereldwijd te volgen koers. Maar vermoedelijk is het conflict met de vakbond FNV Bondgenoten en de ruim twee weken durende staking bij het bedrijf de werkelijke aanleiding voor Krijne's vertrek. Ook financieel topman Andre Beijers zou de laan uitgestuurd zijn. Avebe wil de ontslagen bevestigen noch ontkennen. In de loop van de dag komt het concern met een persverklaring. De centrale ondernemingsraad van Avebe is overvallen door het ontslag van twee directeuren van het zetmeelconcern. Volgens voorzitter Kuiper had de ondernemingsraad vrijdag en zaterdag juist nog een constructief overleg met de directie. Het hernieuwde overleg was noodzakelijk omdat de rechter de reorganisatieplannen van Avebe vrijdag afkeurde. Volgens een teleurgestelde Kuiper waren de or en de directie er zeker uitgekomen. De gesprekken zijn afgebroken toen bleek dat de topmannen moesten opstappen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl