Dros wordt korpschef Noorden

ASSEN - Oscar Dros gaat de Regionale Eenheid Noord Nederland leiden. Dros zal als kwartiermaker de korpsen van Drenthe, Groningen en Friesland gaan samenvoegen.
Dros is nu nog korpschef van het Groninger politiekorps. Hij is gisteren door minister Ivo Opstelten van Binnenlandse Zaken aangewezen als kwartiermaker en beoogd regiochef.

Reorganisatie


De herindeling maakt onderdeel uit van een landelijke reorganisatie, waarbij er een nationale politie komt, met daaronder tien regio's. Dros pleitte twee jaar geleden zelf al voor samenvoeging van de drie noordelijke korpsen. Hij stond aan de wieg van samenwerkingsprojecten met Drenthe en Friesland. De nieuwe functie zal ingaan zodra de nieuwe politiewet van kracht wordt, naar verwachting volgend jaar januari.

Plaatsvervanger


Voor de baan waren ook de voormalige districtschef in Groningen Martin Sitalsing en Nathalie Kramers in de race. Kramers, nu nog korpschef in Friesland, wordt de plaatsvervanger van Dros.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.