Mogelijkheden in buitengebied

ASSEN - Het bureau Bügel Hajema in Assen stelt dat er veel meer mogelijkheden voor bedrijven zijn om zich in het Drentse buitengebied te vestigen dan iedereen denkt.
Voor de gemeente Westerveld is een plan gemaakt, waarin de gemeente wordt opgedeeld in zones voor natuur, landbouw en recreatie. Ondernemers vestigen zich in de toekomst in de zone die de beste kansen biedt. Ze moeten daar dan wel iets doen aan herstel of behoud van het landschap. De woorden van Directeur Broess van het bureau leidden op een bijeenkomst in Diever tot vooral veel wantrouwen en ongeloof. De bestaande regeltjes van rijk en provincie blijven de basis van alle ontwikkelingen in het buitengebied. LTO-bestuurder Visser gelooft niet dat boeren in het buitengebied meer mogen als ze in ruil daarvoor bomen planten of sloten aanpassen. Groen-Links statenlid Langenkamp vond dat verwachtingen gewekt worden die niet waargemaakt kunnen worden

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.