"Ophokplicht weer invoeren"

PROVINCIE - KLIJNDIJK - Minister Veerman van Landbouw moet de ophokplicht voor pluimvee opnieuw invoeren. Dat vindt pluimveehouder Katerberg van de vakgroep pluimveehouderij van LTO Noord.
De pluimveehouder in Klijndijk vindt de situatie te gevaarlijk na de uitbraak van vogelgriep in Roemenie en Turkije. Minister Veerman overlegt vrijdag over herinvoering van de ophokplicht en over vaccinatie van hobbykippen en siervogels. Daarnaast scherpt de landbouwminister ontsmettingsregels aan voor vrachtwagens, die uit gebieden komen waar vogelgriep heerst. De Nederlandse Vakvereniging voor Pluimveehouderij (NVP) wil nog verdergaande maatregelen. Zo wil de NVP dat tentoonstellingen met vogels worden verboden en dat reizigers uit de met vogelgriep besmette gebieden in Turkije en Roemenie en verdachte gebieden als Bulgarije op vliegvelden als Eelde zich moeten ontsmetten. De vakvereniging wil dat alles gedaan wordt om te voorkomen dat de vogelgriep in Nederland terecht komt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.