Subsidie voor jonge boeren

PROVINCIE - ASSEN - Gedeputeerde Staten trekken 90.000 euro uit voor jonge boeren, die een bedrijf willen overnemen. Het gaat om boeren die bij de verdeling van geld van het rijk buiten de boot zijn gevallen.
Omdat de Europese Unie het bedrag verdubbeld, is voor de overname van boerenbedrijven in Drenthe 180.000 euro beschikbaar bovenop de landelijk pot van vijf miljoen euro. Het geld is bestemd voor boeren tot veertig jaar, die bij de overname van een levensvatbaar bedrijf een subsidie van twintig procent kunnen krijgen op de investeringen. Het Drents Agrarisch Jongeren Kontakt is blij met het geld dat Gedeputeerde Staten beschikbaar stellen voor jonge boeren die een bedrijf willen overnemen. Het DAJK heeft zich hard gemaakt voor provinciale aansluiting op landelijke en Europese financieringsregelingen. In Drenthe is volgens voorzitter Edwin Hoogstra veel vraag naar de regeling. 53 Jonge boeren hebben zich dit jaar ingeschreven. Met het beschikbaar stellen van het geld toont de provincie volgens Hoogstra aan dat ze landbouw belangrijk vindt en wil stimuleren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl