Celstraf voor Bouwman

ASSEN - Het gerechtshof in Leeuwarden heeft de 39-jarige Peter Bouwman uit Westerbork veroordeeld tot dertig maanden cel voor verduistering, fraude en deelname aan een criminele organisatie.
Bouwman was eigenaar van de inmiddels failliete Bouwman Consultancy Groep. Bij dit bedrijf is geknoeid met werkgeversverklaringen en salarisspecificaties voor hypotheekaanvragen. Ook is er gefraudeerd met beleggingsgeld en leasecontracten van auto's. De verdachte leidde een luxe leven van het geld dat hij via zijn bedrijf vergaarde. Zo had hij skyboxen bij voetbalclubs SC Heerenveen en BV Veendam. Daarnaast had hij een vip-ruimte op het TT-circuit in Assen. Het vonnis van het hof is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. De rechtbank in Assen veroordeelde Bouwman in 2003 al tot dertig maanden cel, maar de verdachte ging tegen die straf in beroep. De ex-vriendin van Bouwman is door het hof tot 15 maanden cel veroordeeld voor haar aandeel in de zaak. De eis was 18 maanden. Beiden moeten bovendien ruim 10.000 euro aan gedupeerden betalen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.