Mogelijke brandstichting: schaapskooi en boerderij verwoest

OUDEMOLEN/BALLOO - De schaapskooi in Balloo en een rietgedekte boerderij in Oudemolen zijn zaterdagochtend in vlammen opgegaan.


Rond 04.00 uur brak er brand uit in de boerderij aan de Molensteeg in Oudemolen. Het pand kon door de brandweer niet meer worden gered. Niemand raakte gewond.


Ongeveer twee uur later werd de brandweer opgeroepen voor de brand in de schaapskooi in Balloo. De schaapskooi werd volledig verwoest. Ook een naastgelegen kapschuur ging in vlammen op. De schaapskudde verbleef op dat moment niet in de schaapskooi. Wel waren er twee zieke schapen ondergebracht, deze zijn volgens de voorzitter van Stichting Schaapskooi Balloërveld om het leven gekomen. De hond van de herder van de kudde wordt nog vermist.


Anderen en Gasteren

Over de oorzaak van de branden is nog niets bekend, maar de politie sluit brandstichting niet uit. In de zomermaanden waren in het nabijgelegen Anderen en Gasteren verschillende verdachte branden. Er wordt nog onderzocht of er een verband is met de branden van zaterdagochtend. De politie houdt de komende tijd extra toezicht in Balloo en Oudemolen.


(Foto 1: schaapskooi via Twitter @Jschut)

(Foto 2: boerderij Oudemolen)


Zie ook:

- Angst in Anderen na twee branden

- Onrust in Gasteren blijft

- Historische boerderij uit 1376 tot de grond toe afgebrand

- Brand legt rietgedekte boerderij in Anderen in de as

- Gasteren opgeschrikt door vier branden binnen een maand


Meer over dit onderwerp:
Oudemolen
Deel dit artikel: