Buurtbewoners willen sluiting daklozenopvang Alteveer

ALTEVEER - Een groot deel van de inwoners van Alteveer wil dat de opvang van dak- en thuislozen door het Leger des Heils in de Prins Willem Alexander Hoeve direct wordt beëindigd.

Dat werd donderdagochtend voor de voorzieningenrechter in Assen geëist. In de Prins Willem Alexander Hoeve in Alteveer worden sinds enkele maanden mensen zonder vaste woonplaats opgevangen door het Leger des Heils. Het gaat dan ook om mensen met een verslaving. Het Leger des Heils zegt dat de opvang tijdelijk is, tot de permanente opvang in Assen klaar is. Volgens de buurtbewoners duurt dit te lang.

De gemeente heeft toestemming gegeven voor de uitbreiding van de opvang. De buurtbewoners vrezen toename van overlast als het aantal mensen in de opvang uitgebreid wordt naar maximaal 24. Nu mogen het nog maximaal 9 zijn. De omwonenden willen dat de afgegeven vergunningen worden ingetrokken.

Zie ook:


Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.