Geen ganzen op Ganzenmarkt

COEVORDEN - De organisatie van de Ganzenmarkt heeft van de AID te horen gekregen dat er in verband met de vogelgriep geen ganzen vervoerd mogen worden.
Dat betekent dat voor het eerst in 44 jaar er geen ganzen rondscharrelen op de markt. Voorzitter Faas van de Stichting Ganzenmarkt is teleurgesteld en heeft weinig begrip voor de maatregel. Overigens gaat de Ganzenmarkt wel door op 14 november. Beeld in ere hersteld Het boegbeeld van de Ganzenstad Coevorden, Ganzen Geesje, is weer in ere hersteld. De gemeente Coevorden heeft het beeld na diverse zware vernielingen voor de tweede keer in twee jaar opnieuw laten restaureren. Het bronzen beeld van Johan Sterenberg staat sinds 1978 op de markt. De restauratie van Ganzen Geesje heeft de gemeente dit jaar ongeveer 9000 euro gekost. Een van de vernielde en ontvreemde ganzen is teruggevonden door toeristen. De vinders krijgen tijdens de Ganzenmarkt op 14 november een beloning.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl